Et års fødselsdag

I går fik den fuld smadder på prinsessefronten herhjemme.

Noget vi ellers ikke gør os så meget i, men når der skal være fest, så lad der være fest. Og det var der. I hele to dage.

I går fejrede vi nemlig et års fødselsdag for yngste ynglet. ET ÅR! Jesus! Heldigvis er jeg jo ikke blevet et år ældre!!!

Et års fødselsdagen er bare noget helt specielt. I hvert fald for mig. Den aller første fødselsdag. Ja ok, ser man bort fra selve fødsels dagen. Det er bare stort at se sine børn vokse og at kunne fejre det første år giver mig tårer i øjnene af lykke.

Tænk sig, at vores lille familie allerede har været sammen et helt år.

Et år, som både har været helt enormt hårdt med en pige, som endnu ikke sover igennem hver nat, et kejsersnit efterfulgt af tre ugers sommerferie med begge unger hjemme og en arbejdende mand. En egenrådig pige, som i perioder ikke har villet spise andet end mælk. Og helt sikkert flere hårde episoder, som jeg lykkeligt, for nu, har glemt.

Et år med bekymringer omkring, om vi nu fik givet begge unger lige meget og nok opmærksomhed, om yngste ynglet, som var ret lille ved fødslen, nu også ville kunne følge med i vækst og trivsel og om hun rent faktisk fik søvn nok. Ingen af vores unger har været fantastiske til at sove det første år. Men det er som om, at det vender her ved et-års alderen. Oh shit, jinxede jeg det nu igen?!

Men også et helt vildt skønt år, med en masse succesoplevelser blandt andet i form af, at overvinde frygten for at skulle putte to børn alene engang imellem og at det at være andengangsmor (og far) bare er langt lettere og mere roligt, end som førstegangsforældre. Det er som om, at alt er foregået i et lidt mere roligt tempo og at nervøsiteten er blevet afløst af “nåh ja, det ved vi god godt hvordan vi skal håndtere” følelsen. Og det har været fedt. At vi hviler meget mere i os selv her anden gang og ikke står på pinde, for at passe på i en sådan grad, at barnet nærmest ikke har fri bevægelse!

Og størst er glæden ved at se ungerne få mere og mere gavn og glæde af hinanden, at opleve kærligheden imellem dem og hvordan det langsomt bliver lettere og lettere med to børn, jo mere selvhjulpne de gradvist bliver. Det er en fryd at følge med i.

Det er som om, at kontrollen er blevet sluppet bare en smule mere, og at vi er blevet langt bedre til bare at nyde og at slappe af i forældrerollen og acceptere, at det vi gør er godt nok, og at det hele nok skal gå.

Prinsesse for en dag

I går var så dagen for yngste ynglets fødselsdag og der var dømt prinsessedag.

Til anledningen var hun iført et lyserødt tylskørt.

Der var lyserød kage både til fødselaren og gæsterne.

Et prinsessefødselsdagstog prydede bordet.

Og der var lyserøde balloner.

What’s not to love!

Dagen startede naturligvis med sang. Dog var det ikke muligt at vække hende, da hun mente, at det allerede var morgen 5.20! Det var vi andre ikke helt enige i. Men op det kom vi og vi fik sunget og viftet med flag.

Der var morgenhygge ved bordet og gaver og så stod den ellers på klargøring til gæsternes ankomst kl. 10.

Herhjemme er det, sikkert som hos mange andre, en tradition, at man på sin et års fødselsdag får sin egen kage og må lave et cake smash. Men vores lille pige var ikke vild med, at få kagesnask på fingrene. Det tog hende noget tid, at få smagt på kagen og føle, at det var sjovt at smaske rundt i.

Og så var der kagen til de voksne. Her smider jeg lige Hr. Jante væk. For hold nu kaje, hvor var det en lækker sag, jeg der havde fået bikset sammen! Flere af gæsterne sagde endda, at det var den bedste kage, de nogensinde havde smagt! Well, that’s all I need to hear!

Og den VAR lækker. Jeg havde i bedste bagedyst stil kastet mig ud i noget, som jeg aldrig havde prøvet før. En lagkage med mousser i! Og så er det jo helt enormt dejligt, når det lykkedes. Og pæn blev den også, hvis jeg selv skal sige det 😉

Alt i alt, var det nogle skønne dage med dejlige gæster og gode gaver.

Men, nu er det, heldigvis,også slut med fødselsdage for et stykke tid. Vi har også præsteret at holde 7!!!! på bare 1,5 måned! Næste år, slår vi yngste ynglets og min sammen. Det bliver for mange fødselsdage på så kort tid, når man skal holde to hver gang.

I år var det dog vigtigt for os, at hun fik sin egen fest. For et års fødselsdag er en stor dag.

Et år…. Jeg fatter det stadig ikke. Niv mig lige i armen!

Her til aften, da jeg puttede begge unger i vores seng, blev jeg overvældet af lykkefølelse. For hold nu op, hvor føler jeg mig helt vildt rig over, hvor jeg er i dag. To fuldstændig vanvittigt fantastiske unger. En vidunderlig kæreste. Skønne venner. En dejlig familie. Et fedt hus. Forhåbentligt snart et godt og spændende job og sommerferie lige om hjørnet.

Jeg er pjattet med det 🙏🏻❤️

God aften 🙂

Skriv et svar